top of page

 

Jeg heter Elin Viktoria Unstad.

Jeg har elsket å skrive så lenge jeg kan huske. Det startet før jeg kunne bokstavene selv. Farfar skrev ned vers jeg fant opp i en liten minnebok, med sin karakteristiske og firkantede skrift. 

Hvis noen spurte meg hva jeg skulle bli når jeg ble stor, svarte jeg alltid forfatter.

Likevel endte jeg opp i en annen helt annen retning etter videregående skole. Jeg tok en mastergrad i Informatikk på Universitetet i Oslo. På toppen slang jeg et år med filosofi i Melbourne, Australia. Alt med skrivingen druknet for en god stund.

Men så, lenge etter at drømmen om å bli forfatter startet, kom det tilbake igjen. Med full kraft. Min debutroman VEGA var resultatet. Den kom i 2017 og er en dystopsisk actionroman for ungdom. 

Min andre bok kom ut i 2019. Det er en psykologisk thriller som heter BRÅDYPT og ble nominert til Uprisen. Yay!

Min tredje bok kom ut i 2020. Det er en barnebok for 6-11 år som heter MAGIPRØVEN. Det er en sprelsk historie om å få noe annet enn det du ønsker deg - kanskje. Den vant Årets bok for 3.-4. trinn i Sølvbergets lesekonkurranse. Yay igjen!

Min fjerde bok kom ut i 2023. Den heter ULV ULV og er en uhyggelig og intens spenningsbok for bokslukerne (9-13 år).

Min femte bok kom ut i 2024. Den heter DØD-OG-DALBANE og er en spennende og kul barnebok om et spøkelse i en fornøyelsespark. Den passer perfekt for 8 til 12 år.

Og jeg elsker fortsatt å skrive! Gleder meg til å gi liv til nye karakterer og skape historier som får leserne til å bli hekta.

I tillegg til skriving, er jeg opptatt av (i tilfeldig rekkefølge): miljø, gjenbruk, yoga, sjokolade, kaffe, chocolate chip cookies, bøker, soulmusikk, skogen.

 

De tørre faktene er at jeg jeg født i mars 1978, er vokst opp i Oslo, og nå bosatt i Asker med mann og tre barn.

Fotograf Kristin Aafløy Opdan
© Foto: Kristin Aafløy Opdan
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page